Ocelové Žebřiny - proč mít doma ribstole (žebřiny)

V dnešní době není problém si doma vytvořit malou posilovnu. Existuje celkem bohatá nabídka různého sportovního náčiní, které využije klidně i celá rodina.

Zaberou málo místa a mají velké využití

Zní to zajímavě a dalo by se o takovém sportovním náčiní uvažovat? Máte naprostou pravdu. Jedná se totiž o žebřiny, které mají velké možnosti, jak je využít a přitom se vejdou i do malého prostoru. V podstatě nejdůležitější místo je zeď a dostatečný prostor na pohyb těla. Výhodou je, že na nich mohou cvičit jak děti, tak v podstatě všichni dospělí, aniž by je nějakým způsobem ovlivňoval věk. Kdo si bude chtít totiž dát trochu více do těla, tak si může přikoupit doplňkové náčiní, které se dá snadno připevnit na Ribstole. Vhodné jsou i různé rozměry gum nebo TRX popruhy.

Jednoduchá instalace

Žebřiny či ribstole jsou v různých nabídkách, lze je pořídit i kovové, které nepotřebují žádnou speciální údržbu. Konstrukce je z vysoce kvalitní oceli a v podstatě není potřeba ani žádná speciální instalace či odborný dohled. Balení obsahuje šest úchytů a jimi se pevně žebřiny připojí na zeď. Teď už nic nebrání tomu, aby se zdatní jedinci pustili do práce a začali na svém těle makat. Výhodou je, že se dá cvičit pěkně doma v soukromí, bez dalších obdivovatelů. Mnohdy jsou žebřiny doporučeny jako nástroj pro rehabilitaci, což zase umožní cvičení v kteroukoliv dobu a intenzitě, která je potřebná.

Co cvičit a jaké části formovat:

  • Prakticky vše co vás napadne, cviků je poměrně dost.
  • Procvičíte si pěkně břišní svalstvo. Stačí se zavěsit a zvedat kolena směrem nahoru k bradě. Za pár dnů se bude rýsovat spodní část bříška.
  • Záda jsou častokrát velmi bolavá, tímto způsobem lze příjemně protáhnout zádové svalstvo.
  • Známé prkno, které je poslední dobou velmi oblíbeným cvičebním úkonem, zpevní pěkně celé tělo.
  • Kliky pomohou vytvarovat prsní a zádové svaly.
  • A postupně tak lze posilovat všechny části těla.

Žebřiny jsou vhodné i dětského pokoje, kdy jsou rovnou praktickou pomůckou, díky níž si děti od útlého dětství zafixují sportovní aktivitu, která jim v pozdějším věku nebude dělat takové problémy jako dospělým jedincům.